Panzerglass

29 juli 2019

Je laat je smartphone vallen met het scherm naar beneden. Met ingehouden adem pak je hem op en draai je hem om. Helaas, je scherm is in duizend stukjes… Herkenbaar? Vermijd dit scenario met een Panzerglass screen protector.

Tegenwoordig heeft zowat iedereen een smartphone. En het lijkt alsof er elke week wel een nieuw model gelanceerd wordt. Met telkens een nóg groter scherm dan zijn voorganger. Maar hoe groter het scherm, hoe kwetsbaarder. En smartphones zijn sowieso al niet goedkoop. De oplossing? Een screen protector!

Screen protector smartphone
Anker

[]

Wat is een screen protector?

Een screen protector is een stukje plastic of speciaal glas dat je bovenop het originele scherm van je smartphone kleeft als buffer tegen krassen of barsten in het scherm. Als je je smartphone laat vallen, vangt de screen protector de klap op in plaats van het scherm zelf. In het slechtste geval barst je screen protector, maar die zijn goedkoper en gemakkelijker te vervangen dan je scherm zelf.

Panzerglass screen protectors zijn de beste screen protectors. Ze werken zoals een airbag tegen krassen of een gebroken scherm. Ze zijn dun, maar heel sterk. Zo is je smartphone beschermd en kan je tegelijk alle functies blijven gebruiken.

Anker

[]

Anker

[]

Mijn smartphone is gemaakt van Gorilla Glass, heb ik dan wel een screen protector nodig? Het klopt dat de meeste smartphones tegenwoordig gemaakt zijn van Gorilla Glass, een verhard glas dat meer weerstand biedt tegen krassen en barsten dan gewoon glas. Het mag dan iets steviger zijn, het biedt nog steeds geen garantie, dus je doet er goed aan om toch te investeren in een degelijke screen protector.

Steek je je smartphone steevast in je broekzak of handtas samen met bijvoorbeeld je sleutels? Dan is een screen protector geen overbodige luxe. Zelfs een korreltje zand kan al genoeg zijn om krassen op je scherm te maken. Screen protectors bieden geen 100 % zekerheid maar ze zorgen toch voor een extra laag bescherming.

Anker

[]

Waar moet je op letten als je een screen protector koopt?

  • Standaard vs. op maat gemaakt
    Sommige merken bieden standaard screen protectors aan die op alle smartphones passen. Het spreekt voor zich dat je beter een screen protector koopt die speciaal voor jouw type toestel gemaakt is zodat die perfect past. Panzerglass heeft screen protectors voor bijna elke smartphone op de markt.
  • Plastic vs. glas
    Plastic screen protectors zijn dunner waardoor ze minder goed beschermen. Diepe krassen kunnen dwars door het plastic gaan. Ze zijn ook lastiger aan te brengen, met een grotere kans op luchtbellen als gevolg. Plastic screen protectors worden beschouwd als basisbescherming en zijn dus niet zo duur.
    Screen protectors uit speciaal glas zijn dikker, wat maakt dat ze beter beschermen. Dit gaat wel enigszins ten koste van de elegantie van je toestel. Omdat ze van hetzelfde materiaal gemaakt zijn als het originele scherm, behoud je hetzelfde gevoel bij het aanraken. Een glazen screen protector zal je dan ook iets meer betalen. Omdat glazen screen protectors zich aan het scherm hechten, is er minder risico op luchtbellen.
Anker

[]

  • Gebogen scherm
    Heb je een smartphone met gebogen scherm? Bescherm je die niet enkel met een screen protector maar ook met een hoesje? Let er dan op dat je screen protector compatibel is met je hoesje. Sommige screen protectors reiken niet helemaal tot aan de rand, maar bedekken enkel het platte gedeelte van het scherm. Zo kan je hoesje de screen protector niet van het scherm duwen.
  • Privacy
    Hecht je veel belang aan je privacy of ben je vaak met vertrouwelijke info in de weer op je smartphone? Speciale privacy screen protectors zorgen ervoor dat je je scherm enkel kan zien als je er recht voor zit. Als dat niet zo is, is het scherm donker, net zoals bij de bank.
Anker

[]

Hoe breng je een screen protector aan?

  • Maak je scherm heel goed schoon, eerst met een nat doekje en daarna met een droog microvezeldoekje (deze worden meestal meegeleverd met de screenprotector).
  • Zorg ervoor dat er geen enkel pluisje of andere vuiltje meer op het scherm ligt want anders riskeer je luchtbellen, zeker bij plastic screen protectors.
  • Positioneer de screen protector goed. Kijk naar de onderrand, de bovenrand en eventuele uitsnijdingen.
    Tip: als je de screen protector gebruikt in combinatie met een hoesje, laat dan zeker je hoesje aan!
  • Als je écht zeker bent van de juiste positie, druk de screen protector dan aan.
  • Ai, toch een luchtbel? Geen paniek, wrijf deze voorzichtig naar de rand.
Anker

[]

Hieronder vind je Panzerglass screen protectors voor de 3 grootste smartphonemerken.

Anker

[]