Energie besparen met een Beko energiezuinige warmtepomp droogkast!

09 november 2018

Tijdens de koude en natte herfst- en wintermaanden kan je de was niet buiten aan de wasdraad laten drogen. Een droogkast is het ultieme redmiddel en zorgt dat je kledij snel terug droog is. Ben je op zoek naar een nieuwe droogkast? Selecteer eerst op het type droger (condensatie, luchtafvoer of warmtepomp), de capaciteit van de trommel, de energieklasse en het aantal programma’s. Lees verder op de pagina meer over het kiezen van de perfecte droogkast.

Anker

[]

Droogkast kopen? Een Beko warmtepomp droogkast is zuinig, stil en betaalbaar.

Een Beko droogkast is dankzij de ProSmart Inverter motor zonder koolborstels stil, duurzaam en energiezuinig. Je krijgt een garantie van 10 jaar op de motor; je Beko droogkast gaat dus zeker 10 jaar mee.

De speciaal ontworpen trommel creëert zachte golvende bewegingen tijdens het drogen en beschermt je favoriete kledij optimaal. Dankzij de Aquawave-technologie gaat je kledij langer mee en ondervindt die geen invloed van het meermaals drogen.

Kies zelf hoe droog je je was wilt. De vier OptiSense sensors detecteren wanneer de gewenste droogheid is bereikt en laten de droogkast stoppen. Je bespaart zo heel wat energie omdat de droogkast niet langer onnodig moet werken.

Een droogkast met warmtepomp is sowieso heel wat energiezuiniger dan een condensatie droogkast of droogkast met luchtafvoer. De EcoGentle warmtepomp droogt je kledij op een lagere temperatuur (60 °C) en gaat zo het vervagen van de felle kleuren van je kledij tegen. Een warmtepomp droogkast is zuiniger omdat deze de geproduceerde warme lucht om te drogen telkens opnieuw de trommel inblaast en dus hergebruikt. Een droogkast met condensatie blaast de warme lucht uit naar buiten en zo verlies je veel energie.

Anker

[]

Supersnel drogen dankzij de RapiDry technologie

Moet je straks weg en is je outfit nog niet droog? Dankzij de RapiDry technologie van Beko droog je tot 8 kg wasgoed in slechts 115 minuten. Dat is 24 % sneller dan diezelfde hoeveelheid te drogen via een standaardprogramma.

Anker

[]

Welke Beko energiezuinige warmtepomp droogkast kiezen?

Heb je moeite om de juiste droogkast voor jou te kiezen? Lees onze tips bij het kiezen van een droogkast onderaan deze pagina, of kies één van de volgende drie Beko droogkasten.

Anker

[]

Tot 8 kg drogen met deze energiezuinige warmtepomp droogkast: DR 8534 GX0

  • Droog 8 kg was in één keer.
  • Startuitstel tot 24u. Stel de timer in wanneer de droogkast moet starten en volg het programmaverloop op het digitale display.
  • 16 programma’s om je kledij optimaal te beschermen. Katoen (extra droog, kastdroog en strijkdroog), synthetisch (kastdroog en strijkdroog), delicaat, wol, opfrissen, tijdprogramma’s, nacht, beddengoed, mix, sportkledij, jeans, hemden en babykledij.
  • Een geluidsniveau van 66 dB.
  • Energieklasse van A+++: energiezuinig en betaalbaar met ecocheques.
  • Minder kreuken dankzij de anti-kreukfase.
  • LED trommelverlichting.
  • Met kinderslot zodat de kinderen de instellingen van de warmtepomp droogkast niet kunnen veranderen.
  • ProSmart Inverter motor: stil, duurzaam én energiezuinig.
  • Schakelt het display 30 minuten nadat het droogprogramma is afgelopen uit.
  • Droogkast met Woolmark certificaat. Droog je favoriete wollen truien veilig en zonder krimpgevaar.

Kies je deze energiezuinige warmtepomp droogkast?

Energiezuinige warmtepomp droogkast: DR8534GX0
Anker

[]

Beko energiezuinige warmtepomp droogkast kopen?

Bekijk hieronder de zuinige A+++ Beko droogkasten.

Anker

[]

Beko

Liever een andere Beko droogkast? Je vindt alle Beko droogkasten hier.

Een droogkast kopen, maar weet je niet welke te kiezen?

We helpen je je perfecte droogkast te kiezen door te vergelijken op een aantal belangrijke functies. Welk type droger kies je? Wil je minder elektriciteit verbruiken? Hoeveel wasgoed wil je in één keer drogen? Startuitstel, wat is dat en kan jij het gebruiken?

Anker

[]

Welke droogkast kopen
Anker

[]

1. Droogkast met warmtepomp, condensatie droogkast of een droogkast met luchtafvoer?

Eerst moet je weten welk type je wilt gebruiken. Er bestaan verschillende soorten droogkasten, elk met een eigen droogtechnologie, en de ene is heel wat energiezuiniger dan de andere. Welke types zijn er beschikbaar? En welke is perfect voor jou?

Anker

[]

Droogkast met warmtepomp

Warmtepomp droogkasten zijn de meest energiezuinige droogkasten en hebben een energielabel met energieklasse A of hoger. De warmtepomp in de droogkast verwarmt de lucht die nodig is om de was te drogen. In tegenstelling tot een condensatiedroogkast blaast een warmtepomp droogkast de warme, gebruikte lucht niet uit, maar terug in de trommel. De lucht wordt telkens opnieuw gebruikt, waardoor er minder energie nodig is om die telkens opnieuw te verwarmen.

Dit type droogkast droogt op lage temperatuur, wat goed is voor het beschermen van de vezels in je kledij. Hierdoor duurt het drogen wel langer dan drogen met hetzelfde programma van een condensatiedroogkast. Een droogkast met warmtepomp is duurder dan de twee andere types, maar als je heel vaak droogt en geen alternatief hebt zoals de wasdraad buiten, dan loont de extra investering wel.

Het is heel belangrijk dat je je warmtepomp goed onderhoudt. Dit type droogkast heeft een ingebouwde condensor die geregeld schoongemaakt moet worden. Het energieverbruik loopt immers flink op met een vuile condensor. Dit schoonmaken kan een lastig klusje zijn, daarom hebben veel droogkasten met warmtepomp een zelfreinigende condensor.

Bekijk de droogkasten met warmtepomp.

Condensatiedroogkast

Een condensatiedroogkast blaast de gebruikte warme lucht uit de machine. Het opgevangen vocht uit de kledij komt terecht in een reservoir dat regelmatig geleegd moet worden. Bij veel condensatiedroogkasten zit een afvoerslang om het vocht weg te voeren via de afvoerpijp van de wasmachine.

Condensatiedroogkasten zijn goedkoper dan warmtepomp droogkasten, maar verbruiken wat meer energie. Het hoger energieverbruik komt vooral door het verwarmen van de lucht via een verwarmingselement. Je was wordt op hoge temperatuur gedroogd en is daardoor, in vergelijking met warmtepomp droogkasten, ook sneller droog.

Bekijk de condensatiedroogkasten.

Droogkast met luchtafvoer

De goedkoopste droogkast is een toestel met luchtafvoer. Bij dit type droger moet je een afvoerslang door een opening naar buiten steken om de lucht af te voeren. Bij de meeste mensen gebeurt dit door middel van een open raam, maar dit is niet de meest energievriendelijke manier. In de winter gaat er zo heel wat warmte van binnen verloren. Er zijn opties en roosters beschikbaar om de lucht af toe voeren via een gat in de muur, zonder dat er warmte verloren gaat.

In deze categorie is er weinig keuze, omdat deze droogkasten heel veel energie verbruiken. Ze zijn goedkoper dan bovenstaande type drogers, maar met een energieklasse C verbruiken ze heel wat energie. Een condensatiedroogkast is vaak een betere optie.

Bekijk alle droogkasten met luchtafvoer.

Anker

[]

Welke droogkast kopen? Trommelgrootte kiezen.

2. Hoeveel was wil je in één keer drogen in je droogkast?

Na het selecteren van het type moet je nu kiezen hoe groot de trommel moet zijn. De meeste toestellen hebben een capaciteit van 7 kg, 8 kg of 9 kg. Een grotere trommel is altijd beter. Er blijft meer ruimte over en de lucht kan beter tussen de kledij door waardoor deze sneller droogt. Je kledij zal ook minder kreuken en dat betekent minder strijkwerk! Altijd leuk!

Kies een droogkast met grote opening en deur om gemakkelijk grote stukken zoals lakens uit de droger te halen. Heb je een 8 kg wasmachine? Kies dan een droogkast met minstens dezelfde trommelgrootte of groter.

Welke trommelgrootte kiezen op basis van het aantal personen in huis?

  • 1 of 2 personen? Dan is een 7 kg droogkast ideaal.
  • Een gezin van 3 à 4 personen? Kies dan een droogkast met vulgewicht van 7 kg of 8 kg.
  • Meer dan 4 personen? Maak het je gemakkelijk en comfortabel met een grote trommel van 9 kg of 10 kg.
Anker

[]

3. Kies een energiezuinige droogkast en betaal hem met ecocheques

Door te kiezen voor een energiezuinige warmtepomp droogkast bespaar je heel wat energie. Een energiezuinige machine is duurder, maar verdien je gemiddeld over 7 jaar terug via je energiefactuur. Hoe vaker je droogt, hoe sneller je dit bedrag hebt terugverdiend.

Wanneer je heel veel was te drogen hebt, en dit meestal in de droogkast doet, kies je best voor een energiezuinig toestel vanaf energieklasse A of A+. Een droogkast verbruikt heel wat elektriciteit, dus een duurdere investering is het meestal wel waard.

De energieklasse van de droogkasten in ons assortiment varieert tussen klasse C en klasse A+++. Een toestel met energieklasse C is een echte energievreter, maar ook de goedkoopste oplossing wanneer je wat minder budget hebt bij de aankoop van een nieuwe droogkast.

Een droogkast vanaf energieklasse A++ kan je betalen met ecocheques.

Anker

[]

Startuitstel programmeren

4. Wil je je droogkast kunnen programmeren via startuitstel?

Bijna alle droogkasten hebben een startuitstel of eindtijduitstel functie. Hiermee kan je je toestel programmeren en ook bijvoorbeeld ’s nachts drogen aan goedkoper tarief of wanneer je niet thuis bent. Stel in wanneer het programma moet starten of beëindigd moet zijn en haal de was direct na afloop van het programma uit de trommel. Zo voorkom je kreuken en geurtjes.

De meeste droogkasten hebben ondertussen een digitaal display waarop je de programmakeuze kan zien en het programmaverloop. Zo zie je in één oogopslag wanneer de was droog is en je hem er dus moet uithalen.

Anker

[]

5. Hoeveel droogprogramma’s heeft jouw ideale droogkast nodig?

Alle droogkasten hebben een aantal droogprogramma’s. Elk programma is geoptimaliseerd voor een bepaalde soort textiel of drooggehalte. De meeste toestellen hebben een programma voor katoenen en synthetische kledij en daarnaast nog een aantal specifiekere programma’s voor bijvoorbeeld jeansbroeken, wol, babykledij, lingerie, enz.

Je kan ook zelf kiezen hoe droog je de was wil. Kastdroog is perfect gedroogd om direct op te plooien en in de kast te leggen en strijkdroog is nog ietwat vochtig zodat je de kledij makkelijker kan strijken. De extradroog optie is ideaal voor bijvoorbeeld dikke handdoeken. Het aantal programma’s ligt meestal tussen de 5 en 20. Beslis voor jezelf welke je nodig hebt en zal gebruiken. Het spreekt voor zich dat een droogkast met 9 programma’s goedkoper zal zijn dan eentje met 16.

Anker

[]

Je droogkast onderhouden is belangrijk!

Anker

[]

Je droogkast onderhouden is belangrijk

Het is belangrijk om je nieuwe droogkast goed te onderhouden en zo een hoger energieverbruik en zelfs brandgevaar te vermijden.

Reinig dus regelmatig de condensor en pluizenfilter van je droogkast. Of kies een toestel met zelfreinigende condensor. De pluizen verwijderen moet je hier wel nog zelf doen.

Heb je een droogkast met opvangbakje voor het condenswater? Leeg dit dan na elk gebruik, zodat het zeker nooit te vol raakt. Stofzuig ook regelmatig het ventilatierooster voor een vrije doorstroming van de lucht.

Veeg tot slot ook na elk gebruik de binnenkant van de deur af met een droge doek. Je verwijdert alle pluisjes en condens in één keer. Schimmels krijgen zo ook geen kans. Laat de deur eventueel open staan om de trommel voldoende te verluchten.

Anker

[]