ASKO wasmachine en droogkast: milieuvriendelijk en innovatief

03 juli 2019

Ken je het Zweeds merk ASKO al? Het minimalistisch design van de ASKO wasmachines en droogkasten is geïnspireerd op de natuur en straalt meteen elegantie, functionaliteit en duurzaamheid uit.

De kwaliteitsvolle wasmachines en droogkasten zijn ook milieuvriendelijk!

Anker

[]

Waarom kiezen voor ASKO?

  • Alle ASKO wasmachines en drogers zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. Zo moeten ze de strenge kwaliteitstesten doorstaan alvorens ze de fabriek verlaten.
  • ASKO verstevigt en stabiliseert haar apparaten waardoor ze stabieler, sterker en duurzamer zijn.
  • De wasmachines en droogkasten zitten boordevol innovatieve functies die ontworpen zijn om het dagelijkse leven te vergemakkelijken.
  • Deze milieuvriendelijke apparaten gebruiken minder water en besparen tot 70%elektriciteit dankzij een warmwateraansluiting. En alle onderdelen die meer dan 50 gram wegen, kunnen gerecycleerd worden.
  • Het Aqua Block System gaat, met behulp van sensoren, detecteren wanneer het waterpeil in de machine hoger is dan normaal.
  • Een speciaal programma verwijdert effectief vuil, micro organismen en wasmiddelresten. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid of met allergieën.
  • Een ASKO behandelt je kleren met zorg zodat ze langer meegaan.
ASKO wasmachine en droogkast
Anker

[]

ASKO wasmachine: hygiënisch resultaat

Anker

[]

Wasmachinetrommel ActiveDrum

In de grote trommel kan je zo’n 8 tot 11 kg kwijt in de ASKO wasmachine. De extra grote vulopening van 31 cm vlot het vullen van de trommel. Bij het nieuwste model is de diameter van de deur 40 mm groter.

Een ASKO wasmachine heeft geen rubberen rand aan de deur want die rubberen rand gaat na verloop van tijd toch stuk en kan ook heel vuil worden. De STEEL SEAL rond de deur zorgt keer op keer voor een hygiënisch resultaat.

ASKO wasmachine

Dankzij de Quattro Construction heb je zelfs bij maximale centrifugatie vrijwel geen trillingen. De vier schokdempers brengen de trillingsenergie van de buitentrommel over naar de bodemplaat van de machine. De wasmachine is stiller en stuitert dus niet over de vloeren heen.

De zandlopervormige en verwijderbare wasmeenemers brengen de was naar het rustiger, centrale deel van de trommel en verwijderen grovere vuildeeltjes, zoals zand en grind, naar de grotere gaten aan de rand van de trommel. Deze Active Drum-technologie garandeert minimale slijtage van de stoffen.

Anker

[]

Line Concept: snelste weg naar beter resultaten

Anker

[]

Ecomodus

ASKO legt de focus op het eenvoudig kunnen instellen van alle functies. Zo ligt de aan/uitknop uiterst links en de START/PAUZE knop uiterst rechts, ideaal om het bedieningspaneel snel te bedienen.

Nadat je de aan/uitknop hebt ingedrukt en het wasmiddel hebt toegevoegd, kan je met de draaiknop een van de programma’s kiezen: katoen, mix, automatisch, synthetisch, wol/handwas, fijne was en zijde, jeans, overhemden, regenjassen, babykleding, beddengoed, hygiëne, spoelen, centrifugeren en pompen, trommelreiniging, anti-allergieën, Perfect Black, Quick Wash en Quick Pro.

Daarna kies je een van de 5 wasstijlen: standaard, eco, snel, allergie, intensief of nacht. Bij de nachtmodus zijn de bewegingen voorzichtiger en de eindcentrifugering vindt plaats op een lager toerental, waardoor je de wasmachine niet meer hoort.

Bedieningspaneel wasmachine

Afhankelijk van het gekozen programma kan je de temperatuur instellen: van koud wassen tot 90°C en daarna eventueel het toerenaantal verlagen of verhogen.

Dankzij de starttijdfunctie kan je de start van een programma uitstellen tot 24 uur. Ideaal als je de nachtstroom wil gebruiken.

Bovendien kan je nog voor een aanvullende functie kiezen. Zo kan je kiezen voor een extra spoeling, een voorwas, een hoger waterniveau of anti-kreuk. De extra spoelfunctie is ideaal voor mensen met een zeer gevoelige huid en allergische reacties. Hier is het water zacht en de wasmachine spoelt tot wel zeven keer.

Anker

[]

Asko wasmachine 8kg 1600 W4086CW
1 099,00
A1W2084CW wasmachine
Asko wasmachine 8kg 1400 W2084CW
949,00
Asko wasmachine 8kg 1600 W2086CW
999,00
Asko wasmachine 9kg 1600 W4096PW
1 199,00
Asko wasmachine 11kg 1400 W4114CW
1 399,00
Asko wasmachine 8kg 1600 W4086CS
1 299,00

ASKO droogkast: drogen met zorg

Anker

[]

ASKO droogkast

De ASKO droogkasten zijn warmtepompdrogers (behalve de T408HD.W) en zijn de meest energiezuinige droogkasten. Dit type hergebruikt de vrijgekomen warmte en droogt op lage temperatuur.

Je verbruikt zo minder elektriciteit en het droogproces is milder voor de stoffen, maar droogt nog altijd zeer effectief.

Het SensiDry-systeem bepaalt zelf de optimale droogtijd, waardoor je energie bespaart. De temperatuursensoren zorgen voor een resultaat dat beter en betrouwbaarder is. Zodra de kleding droog is, stopt het programma automatisch.

Butterfly drying voorkomt propvorming en maakt kledingstukken vrijwel kreukvrij. De twee wasnemers duwen de kleding zachtjes in een achtvorm en verspreiden daarna de kleding zodat de lucht gelijkmatig door en rondom de kledingstukken kan circuleren.

De Soft Drum-trommel heeft een dempende werking en vermindert de slijtage van stoffen. En het in-en uitladen is nog nooit zo gemakkelijk geweest dankzij een ledlicht in de droogtrommel en aan de deur.

Beter en betrouwbaar resultaat

Stomen is een zeer effectieve én milde manier om overhemden, broeken en jassen te behandelen. Herhaalde stoominjecties en een warmtebehandeling verwijderen de kreuken in gevoelige stoffen.

Naast kreuken verwijderen, kan stoom ook kleding opfrissen; handig als je weinig tijd hebt en graag je hemdje wil luchten. Katoen, linnen en synthetische stoffen zijn geschikt om te stomen.

De extra betrouwbare en stille borstelloze motoren maken de droogkast rustiger. Kogellagers zorgen ervoor dat dingen makkelijker draaien en langer meegaan. De ASKO drogers hebben tot wel 5 kogellagers om de motor te ondersteunen.

Pluizen leiden onvermijdelijk tot langere droogtijden en andere problemen. Om dit te voorkomen, heeft ASKO het Multi Filter System ontworpen. Dit systeem bestaat uit 5 verschillende filters die zelfs de kleinste deeltjes opvangen.

Anker

[]

Line Concept: kies zelf de ultieme droogheid

Anker

[]

Bedieningspaneel droogkast

Ook het droogproces instellen gebeurt bij een ASKO droogkast snel en gemakkelijk.

Nadat je de aan/uitknop hebt ingedrukt, kan je met de draaiknop een van de droogprogramma’s kiezen: extra droog, droog, normaal, strijkdroog, jeans, synthetisch, badstof, dons, beddengoed, zijde en wol, overhemden, Quick Pro, ventileren en een tijdprogramma.

Droogprogramma's

Na het kiezen van het programma kan je opteren voor een extra droogheidsgraad (+,++,+++). Ga verder om zelf de duur van het anti-kreukprogramma te kiezen en de vulling te selecteren van de droger: hele, weinig of halve vulling.

Je hebt ook de mogelijkheid om het geluidssignaal op het einde in of uit te schakelen en eventueel zelf een droogtijd te kiezen.

Anker

[]

Asko droogkast warmtepomp 9kg T409HSW
1 249,00
Asko droogkast warmtepomp 8kg T408HDW
1 099,00
Asko droogkast warmtepomp 8kg T208HW
949,00
Asko droogkast condensatie 8kg T208CW
799,00
Asko droogkast warmtepomp 11kg T411HDW
1 399,00
Asko droogkast warmtepomp 8kg T408HDS
1 299,00

Maak je leven eenvoudiger met een hidden helper

Anker

[]

Hidden Helper - strijkplank

Een hidden helper is een uittrekbaar werkblad die het in-en uitladen van de was zoveel gemakkelijker maakt. De hidden helper wordt geplaatst tussen de wasmachine (onderaan) en de droger (bovenaan). Je kan ook opteren voor een uitrekbare mand of een combinatie van beide.

Heb je geen vaste plaats voor je strijkplank? En ben je al dat sleuren beu? De handige uitrekbare strijkplank krijgt een vaste plaats en je bespaart ook nog eens ruimte!

Hidden Helper - wasmand

Heb je liever je wasmachine en droogkast naast elkaar? Dan kan je kiezen voor een opberglade met meegeleverde werkblad. Hier kan je je wasmiddel, wasverzachter, wasknijpers, kleerhangers,... in kwijt.

De lade heeft een hoogte van 30 cm en wordt geplaatst onder de apparaten om een betere hoogte te creëren voor het in-en uitladen.

Anker

[]

A1HB1153W tussenlade
Asko tussenlade mand 15cm wit HB1153W
275,99
A1HDB1153W tussenlade
Asko tussenlade legplank/mand HDB1153W
425,99
A1HI1153W tussenlade
Asko tussenlade met stijkplank HI1153W
449,99
A1HPS5323W onderbouwsokke
Asko onderbouwsokkel met lade HPS5323W
449,99
A1HSS1053W tussenstuk
Asko tussenlade met legplank HSS1053W
219,99
A1HDB1153T tussenlade
Asko tussenlade legplank/mand HDB1153T
425,99
A1HSS1053T tussenschot
Asko tussenlade met legplank HSS1053T
219,99